(Historic OB) A nap végén a Szervizparkban mondták…

június 24, 2022

Kalapács Zsolt (Opel Kadett C Coupe):

„Úgy indított el a csapat az első gyorsra, ha ezt „elbuzizom”, akkor elvernek, szóval siettem, ez rendben volt, abszolút hetedik időt jöttünk. A másodikon is próbáltam viszonylag gyorsat menni, bár azt a pályát nem szeretem. A közepén nagyon rosszul lettem a kocsiban, a végén alig bírtam kiszállni. Ott kicsit újraélesztettek. Hirtelen nagyon meleg lett, az ablak is becsukódott, nem bírtam kinyitni, levegőm sem volt. Aztán a második körre összeszedtem magam, egy kicsit ugyan rosszabbat mentünk az előzőnél, az volt a fontos, hogy hozzuk be a paripát mára.”

Müller Roland (Lada VAZ 2101 Gr2):

„Nagyon meleg volt, egyébként minden rendben volt, óvatosan mentünk, jól érezzük magunkat, azért jöttünk. Barátok vannak mindenfelé, semmi extra. Kicsit elfáradtunk, elég is volt ennyi mára.”

Kreicsi Bálint (BMW 320 – KÉPÜNKÖN):

„Nem volt egyszerű. Az első gyorsasági tizedik kanyarjában már technikai problémával küzdöttünk. Mint kiderült, falsot szívott valahol a karbi, állandóan bőgött a motor, emiatt a fék is elment, mert állandóan fékezni kellett az autót. Akkor is ment, amikor nem akartuk, ez nagyon nehéz volt és teljes bizonytalanságot okozott, de lejöttünk. A másodikon még a gáz is leakadt, akkor meg padlógázon mentünk, valahol elhagytuk a visszahúzó rugót, valahova elrepülhetett. Négy-öt percet szereltük a szakaszon, így minden esélyünk és reményünk elszállt, de legalább nem estünk ki a versenyből. Itt a szervizben nagyjából meg lett oldva a probléma, de most sem szól úgy, ahogy kellene. A fékolaj felforrt, de azt meg már nem volt idő légteleníteni, úgyhogy jó sok problémával, de valahogy abszolváltuk a második kört. Most a szervizben a féket remélhetőleg rendbe tudjuk tenni, majd meglátjuk, hogy a többi dologgal mi van. Annak is örülünk, hogy nem estünk ki, ez is valami. Nem úgy sikerül semmi, ahogy szeretnénk, de lehetne rosszabb is.”

Mekler, László, Sárdi, Zoltán (Alfa GTV):

„Egész jót autóztunk, de borzalmasak voltak a pályák, nagyon kavicsosak. Sokan a külföldiek közül is erre panaszkodtak. Túléltük a mai napot, aminek nagyon örülünk, és holnap megnyomjuk, holnap már jó pályák lesznek.”