(EHRC) Vojtech Stajf: új autóval, régi navigátorral  

június 20, 2022

A cseh Vojtech Stajf, Vladimir Zelinka kettős egy Toyota Celica GT Four ST165-össel, a 4-es kategóriában, és az Eb-értékelés 8-as rajtszámával áll rajthoz a pécsi futamon.

„Tavaly voltam először a Mecsekben, és ez volt az első győzelmem a 2. csoportban, egyben a Historic raliversenyzésem során, így jó emlékeket őrzök a tavalyi versenyről. Nagyon tetszettek a szakaszok, elég nagy kihívást jelentettek, és mást, mint a cseheknél. Jól éreztem itt magam, ezért úgy döntöttem, hogy idén is visszatérek. Most egy Toyota Celicával jövök, ami egy új autó számomra. A tél folyamán kezdtük el átépíteni és felkészíteni. Kicsit küszködtünk a megfelelő alkatrészek megtalálásával, és a cseh verseny előtt fejeztük be az autót, de arra már nem volt időnk, hogy teszteljünk, így nem is tudtuk befejezni a Vltava Rallyt.

Most elkészült az autó, teszteltünk, és remélem, hogy a Mecsekben szerencsésebbek leszünk és célba érünk. Ugyanazzal a navigátorral jövök, mint tavaly, mert akivel eredetileg neveztem, egészségügyi okokból nem tud elindulni, ezért a tavalyi navigátoromra esett a választásom. Teljes a csapatunk és azért hajtunk, hogy mi legyünk a 4. csoport bajnokai. Nagyon várjuk, és remélhetőleg az időjárás jó lesz, eső nélkül, mert a Toyotát csak száraz körülmények között teszteltük, így jobban szeretném, ha szép idő lenne. Szóval, nagyon jó érzéseink vannak a Mecsek Rallye-val kapcsolatban, a szervezőkről azt gondolom, kedves emberek, mert tavaly a lakóautónkkal a szervizparkban laktunk – és idén is ezt tervezzük –, úgy éreztük, hogy támogatást és sok segítséget kapunk. Ezért szeretnék köszönetet mondani nekik. Nagyon barátságos volt a hangulat Magyarországon.”