(EHRC) Wirtmann Ferenc: „Az Árpádtető például a szívem csücske!”

június 17, 2022

Nála jobban kevesen ismerik és szeretik a mecseki pályákat: Wirtmann Ferencnek a Mecsek Rallye volt az első versenye még 1973-ban, azóta pedig eltelt közel ötven év. Nem mellesleg szép sikereket is aratott itt.

Négy év kihagyás után tért vissza a historic Európa-bajnokságra Wirtmann Ferenc, aki a Mecseken is Kerekes Józseffel ül majd a Ford Escort Mk II-esben. A csehországi futamon, a Vltava Rallyn voltak apróbb gondok az autóval.

„Most pont csináljuk az autót, remélem, orvosolni tudjuk a problémákat” – mondta Wirtmann Ferenc. – Az biztos, hogy nagyon nehéz helyzetben vagyunk, amióta az FIA megengedte, hogy újabb autók is bekerülhessenek a mezőnybe. Ennek ellenére az Európa-bajnokságon meg szeretnénk nyerni a kategóriánkat, abszolútban pedig jó lenne megcsípni a harmadik helyet! Utóbbit illetően úgy érzem, az első két pozíció ki van bérelve, ezekkel az ellenfelekkel nem vagyunk egy súlycsoportban, de azért egy-egy gyorson meg lehet őket verni. Egy biztos: nem adjuk fel soha!”

És akkor még ott van a magyar bajnokság is, amelyet szintén meg akarnak nyerni. Miután jelenleg nem állnak az élen, nagy szükségük van a sikeres szereplésre, mert fel kell zárkózniuk az élmezőnyhöz.

Ha a rutint és az eddig elért eredményeket nézzük, a Mecseken nem sokan voltak jobbak eddig Wirtmannéknál.

„Nekem mindig különleges élmény itt elindulni, mert 1973-ban itt, a Mecseken versenyeztem először, azóta pedig eltelt közel ötven év! Nyertem abszolútban rali kettőt, öt-hat historic országos bajnokságot, és Európa-bajnoki futamot is. Örülök, hogy újra jöhetek, mert nekem a kedvenc pályáim itt vannak, az Árpádtető például a szívem csücske!”

K. M. A.