A Mecsek Rallye korábbi győztesei (1.): Turán Frigyes bizakodva várja a folytatást

június 9, 2022

Most kezdődő minisorozatunkban a Mecsek Rallye indulói közül azokat szólaltatjuk meg rövid esélylatolgatás erejéig, akik ezeken a szerpentineken korábban már megízlelhették egyszer (vagy akár többször is) a győzelem édes ízét. Turán Frigyes előbb 2009-ben Zsíros Gábor navigálásával és egy Peugeot 307 WRC-vel, majd 2013-ban Csökő Zoltánnal és egy Ford Focus RS WRC ’07-essel ért abszolút elsőként a pécsi célba. Most a navigátor és az autó is új – ám a százszázalékos teljesítményre törekvése természetesen még mindig a régi.

 

„Az év eleje érdekesen alakult számunkra, mert a csapatban személyi változás áll be. Navigátorom, Bagaméri Laci az idénre szögre akasztotta a sisakot, így erre megoldást kellett találnom. A választásom Farnadi Ágira esett, akivel 2017-ben már egy sikeres évet teljesítettünk” – ismerteti a váltás okát a pilóta.

„A tempónkat nézve jól kezdtük a szezont, de Salgótarjánban egy etapon kapott defekt megpecsételte a verseny kimenetelést és csak az ötödik helyen értünk célba. Ehhez képest még szerencsétlenebbül alakult a Boldogkő Rally, ahol már a kezdet is tartogatott izgalmakat, míg végül sajnos nem is sikerült célba érnünk. De ezeket a problémákat levetkőztük és a  harmadik versenyen, a Dunakanyar Rallyn már harmadikként zártunk, ami persze lehetett volna jobb is. Az első napon a négyből két gyorsasági szakaszt megnyertünk, és a másik kettőn is dobogós helyen értünk be a Polóval, de időbüntetés, majd másnap technikai hiba miatt túl nagy hátrányt zsebeltünk be” – értékelte röviden Turán Frigyes saját eddigi idei teljesítményüket.

„De, ami biztos, hogy versenyképesek vagyunk, megvan bennünk a potenciál a jó helyezés eléréséhez. A Mecseken a bajnokság színvonala megköveteli, hogy az első kanyartól az utolsó méterekig 100 százalékosan teljesítsünk, ez is a tervünk. A pályákat nagyon kedvelem, szép emlékek fűznek ide, jó lesz visszatérni. Annak is nagyon örülök, hogy a versenynaptárban előrébb kapott helyet, hiszen eddig inkább a télhez volt közelebb a verseny időpontja.

A rendezők tervei, ígéretei alapján a nézőknek és versenyzőknek egyaránt jó hangulatú versenyt várhatunk, olyat, ami mindenki számára szerethető. És bízom benne, hogy mi pedig jót tudunk majd autózni” – vetítette előre egyben az esélyeket is a kétszeres pécsi bajnok.