Ranga Memory

június 25, 2021

20 éve hunyt el a magyar bajnok Ranga László, aki olyan örökséget hagyott maga után, amit méltóképpen ápolni kell! Ezért született az ötlet Markó Tibor fejében, hogy megidézze a bajnok szellemét, hogy újra rajthoz állítja a Ranga-Büki-Subaru triót a Mecsek Rallye-n. A legénység, Ranga Péter és Büki Ernő gondolkodás nélkül igent mondtak a szereplésre, Markó Tibor pedig szerzett egy Subarut, amit a klasszikus piros-fehér-zöld „MOL”-os ruhába öltöztettek.

Markó Tibor: „Nagyon örülök, hogy sikerült megvalósítani tervet és 1997 után újra Ranga-Büki páros áll majd rajthoz a Mecsek Rallyen. Azt gondolom, hogy méltóképpen emlékezhetünk ezzel a bajnokra! Köszönöm Fischer Daninak és Csányi Botinak, nélkülük ez a terv nem valósulhatott volna meg!”

Ranga Péter: „Nagyon köszönöm Markó Tibinek, Fischer Daninak és Csányi Botinak a segítséget! Igazán szívmelengető érzés nekem, a családomnak és remélem a nézőknek is, hogy ilyen módon emlékezünk meg apáról. Felemelő érzés lesz a Subaruval és Ernővel versenyezni!”

Büki Ernő: „Óriási megtiszteltetés, hogy Tibiék megkerestek és meghívtak az 54. Mecsek Rallye-ra. Azonnal és örömmel mondtam igent a felkérésre, és örömmel fogom teljesíteni a feladatokat. Az autó a régi időket idézi, jó érzés lesz újra beleülni.”

Ranga László Pécsen született és élt, ralis pályafutását a Pécsi Volánnal kezdte. Hatszoros magyar bajnok, ebből négy bajnoki címet Büki Ernő navigálásával szerzett. Az aktív versenyzést gyógyíthatatlan betegsége miatt 1998-ban fejezte be, de egy ideig még csapatvezetőként tevékenykedett tovább. Ranga László 2001. június 16-án hunyt el.