Péntek esti beszámolók a Historic mezőnyből

június 25, 2021

Lucio Da Zanche-Matteo Nobili (Porsche Carrera SC RS): Kicsit meglepett minket az eső, egyáltalán nem hiányzott! De mindenkinek megváltoztak a körülmények, és szerintem ennek ellenére jól mentünk. Viszont nagyon párásodott a szélvédő, alig láttunk valamit. Reménykedünk a holnapi jobb időben, teljes gázzal megyünk majd!

„Zippo”-Denis Piceno (Audi Quattro): Elég lassan mentünk, nagyon saras, vizes volt az út. Úgy érzem, holnap kezdődik az igazi verseny. A mai teljesítmény alapján, szerintem nagyon jól fogunk menni. Minden jól alakult ma, holnap pedig mindent beleadunk.

 

Karl Wagner-Gerda Zauner (Porsche 911): Az első gyorsasági szakaszon a motor nem működött rendesen, a gyújtással volt probléma. Elég sok másodpercet bent hagytunk a gyorson, de ehhez képest másodikak vagyunk, ami jó eredmény. A második gyors sokkal jobban ment, mert nem volt gond a motorral és a megfelelő gumik voltak fent. Reméljük, holnap jobban teljesítünk!

 

Vojtech Stajf-Vladimir Zelinka (Opel Kadett GT/E): Három napig nagy hőségben jártuk a pályákat, ma a rajt előtt viszont hatalmas eső zúdult ránk. Feltettük a vizes gumikat, de nehezítette a dolgunkat, hogy elveszítettük az egyik ablaktörlő lapátot, még az első szakasz előtt. Ettől függetlenül hibátlanul teljesítettünk. A második szakaszon zuhogott az eső, 2-3 centiméter víz állt az úton, ezért visszafogottan mentünk, nehogy felússzon az autó.  Johnsennel nagyon közel vagyunk egymáshoz, de nekik erősebb az autójuk, ezért nagy csatára számítunk holnap.

Wirtmann Ferenc- Kerekes József (Ford Escort RS): Eddig minden rendben volt, számítottunk az esőre is, még a rajt előtt feltettük a vizes gumikat. Elég sokkal vezetünk a Magyar Bajnokságban és a Mitropa Kupában is, remélem holnap ugyanígy tudjuk folytatni.