Jégesővel startolt az 54. Mecsek Rally

június 25, 2021

A Historic futam indulásakor még szinte verőfényes volt az ég, aztán lassan beborult, a meteorológiai oldalak hatalmas vihart jeleztek és ez beütött… De szerencsére csak rövid ideig tartott az égi áldás.  A Mercarius Rally1 bajnokságból három párost kérdeztünk arról, mire számítanak, mit várnak a versenytől, és hogy viselik az hőséget, mit szólnak a vizes pályához.

A Klausz Kristóf – Csányi Botond páros már túlélő túrára készült, azt mondták, nem tudják, mi van fenn, de amit eddig hallottak, az alapján sok jóra nem lehet számítani. Egyébként  minden rendben velük.

–          Jól vagyunk, kicsit felfrissültünk itt az esőben, a nagy meleg után. A hőségre tekintettel próbáltunk klímás szállást foglalni, nyilván az nagyon segített, meg klímás autóval pályát járni, szerintem spóroltunk egy kicsit az energiánkkal, a délután pihenéssel telt, feldolgoztuk a pályákat, videókat néztünk, illetve írtunk egy új itinert, reméljük, ez a gyorsaságin is ugyanezt fogja mutatni. Úgyhogy mindenképp pozitívan várjuk a versenyt.

Mit szóltok a vizes pályához?

–          Meglátjuk, mi lesz, annyira nagy mennyiségű eső esett le, hogy szerintem sárra is kell készülni, az erdőben lehordja, de mentünk már ilyen körülmények között, igaz, nem ezzel az autóval, úgyhogy mindenképp tanulás lesz.

Mit vártok a versenytől?

–          Ha azt a sormintát követjük, hogy 6,5,4, akkor most egy harmadik hely jönne. Elsődlegesen ez a célunk, és szerintem az első gyorsok után meg tudjuk mondani, hogy mi a reális, mi a vége.

Csányi Botond több ralistárs dekorosa. Tőle azt is megkérdeztük, ha sokan esnek, mennyi munkája lesz a dekorációkkal?

–          Folyamatosan nagyon sok munkám van, hálistennek, nem panaszkodhatok, a Mecsek Rally után még éjjel visszamegyek Topp Zoliékhoz és a László Martinnak kell megcsinálnom egy autóját, mert ők vasárnap hajnalban indulnak Lettországba, úgyhogy lesz feladat hétfő estig, mert a László Zoli is megy, Herczig Norbival is javítgatások vannak, a lengyel EB után azért amortizálódtak a dekorok.

 

A Velenczei Ádám – Bacigál Igor kettős is felkészült.

Hogy vagytok?

Jól vagyunk. Most leesett az eső, bízom benne, hogy úgy fog esni, hogy majd mindenkinek vizes lesz, nem úgy, mint az előző versenyeken. A bajnokságban le vagyunk maradva igazából nincs vesztenivalónk, próbálunk majd maximumon menni, kockáztatni, jó lenne újra egy dobogós hely.

Milyen volt a pályabejárás?

– Jó volt, bejártunk mindent igazából, a pályák nagy részén mentünk már. Jó kis pályák ezek. A meleget is jól bírjuk.

Bodolai László – Deák Attila

Hogy vagytok?

–          Minden rendben hálistennek, most ez az eső nem hiányzott, végigszenvedtük ezt a hetet ebben a kánikulában, még 24 órát ki kellett volna hogy bírjon, de nem tudott. Úgyhogy most kicsit morcos vagyok meg meg is ijedtünk, mert jég volt, mikor mi jöttünk, hogy nehogy baja legyen a szélvédőnek, de szerencsére nem lett. Szerintem jól feldolgoztuk a pályákat, sok időt fektettünk bele, videóztunk, előtte is felkészültünk, átbeszéltük a dolgokat, a necces helyzeteket, úgyhogy szerintem jól sikerült a felírás is.

Hogy bírjátok a meleget?

–          Hát direkt kipróbáltuk a teszten, hogy milyen, nagy élmény volt, mondhatom, de nem egy ideális körülmény, szerintem, az autón is nagyon észrevehető volt, hogy alig bírt menni, nem gyorsultak, hátha lehül és kicsit jobb idő lesz. De mindenre fel vagyunk készülve.

Mit vártok a versenytől?

–          Mindig az első ötben szeretnék lenni, amikor tudjuk, hozzuk is ezeket az eredményeket, csak még mindig közbejött egy-egy nüansz, most hátha nem jön közbe semmi.