Historic Eb hivatalos nevezési lista

június 18, 2021

22 versenyző adta le nevezését a Historic Eb harmadik versenyére az 54. Mecsek Rallye-ra. Az indulók létszáma rekord a mecseki Historic európa-bajnoki futamok történetében, még akkor is, ha a meghosszabbított nevezési időszakban újabb párosok már nem adták le nevezésüket.

A nevezési listán ott vannak a kategóriák listavezetői. Az egyes kategóriában két versenyző indult a szezonban, mindketten jönnek a Mecsek Rallyra. Antonio Parisi vezet 35 ponttal, Carlo Fioritonak 16 pontja van.

A kettes kategóriában már népesebb a mezőny és szorosabb a küzdelem. 34 ponttal Anders Johnsen vezet, mögötte hét pont hátránnyal Ernie Graham. 26 ponttal a harmadik Mekler László, és a negyedik Paolo Pasuttinak is 25 pontja van. Mind a négy versenyző itt lesz a Mecsek Rallyn, nagy csata várható közöttük.

A hármas kategóriában két futamgyőzelemmel Zippo áll az élen, mögötte a negyedik helyen 16 pontos Karl Wagner, de a bajnokság állása ezúttal nem tükrözi, hogy ők ketten milyen ádáz vetélytársak. Most is érdemes lesz figyelni kettejük párharcát, már csak azért is, mert az abszolút elsőségre is nekik van a legnagyobb esélyük.

A négyes kategóriában Daniel Alonso Villaron vezet a bajnokságban, a Ford Sierrával versenyző spanyolnak 38 pontja van. A második Alfons Nothdurfter 29 pontos, ő is Sierrával indul, míg a harmadik a szintén 29 pontos finn Ville Silvasti, ő egy Audival küzd a két Ford ellen.

A magyarok közül a már említett Mekler László – Mekler-Mikó Edit páros mellett a Herczig Autósport színeiben induló Magoss Péter – Rónay László adta le nevezését az EHRC mezőnyben. Meklerék a megszokott Alfa Romeo GTAM 1750-nel versenyeznek H10-es rajtszámmal, Magossék egy Subaru Legacyval indulnak és a H16-os rajtszámot kapták.

foto: FIEHRC/Vladislav Maschl

2021Mecsek_His_EntryList_EHRC_0618_v4