Szalántzy Elemértől búcsúzunk

június 15, 2021

Szalántzy Elemér László, vagyis ahogy mindenki ismerte a rally szakmában: Szasza, illetve ahogy Ranga Laci hívta: „kis Dini” március 1-jén hagyott itt minket örökre.

Szasza Pécsett született 1958. július 18-án. Két gyermeke született, Ágnes és Gergő és négy unokája: Sebastian, Bálint, Lili és Nilla. Szasza autószerelő szakon végzett. Élete nagy részét – családja mellett – az autók, a rally autók és a szerelés töltötte be. Pályafutását a Volánnál kezdte, mint autószerelő, majd Ranga László hatszoros magyar bajnoknak a műhelyében és versenyein lett a szerelője. Később több autószerelő műhelyben is dolgozott, emellett a versenyeken az Autósziget Rally Team táborát erősítette.

Farkas Károly, a Peugeot Autósziget tulajdonosa így búcsúzott tőle: „Az örök versenypályákra távozott barátunk, kollégánk. Szalántzy Elemér, vagy ahogy minden autós, rally-barát ismeri szerte hazánkban: Szasza. Nagyon sok éven keresztül volt kollégánk. Ő volt a futóművek vitathatatlan mestere, nagyon sok bajnoki címhez segítette a versenyzőket és mindig tökéletes munkája miatt kedvelték ügyfeleink is. Kiváló munkatárs, jó barát, apa,  nagyapa. Egy nagyon jó ember, akit mindenki szeretett, tisztelt, elismert. Üresebb lesz az életünk nélküle…. Szasza! Talán már Laci égi versenyautójának állítja a futóművét…”