Csomós Mixiékkel számolni kell a Mecsek Rallye-n is!

június 14, 2021

Csomós Miklós és Nagy Attila megnyerte a Salgó Rallyt, első ORB futamgyőzelmük volt. R5-ös autóval még nem mentek a Mecseken. Az ő Skodájuk régebbi fejlesztés mint az ellenfeleké, mégis ott vannak az élen ebben az évben.

– Egy 2018-as fejlesztésű Skoda Fabia R5-ünk van, ami a mezőnyben mondhatni a legrégebbi technika, de mi úgy gondoljuk, lehet nyerni vele, ezt mindig hangoztattam és most össze is jött a Salgó ralin. Én úgy gondolom, hogy az autó nagyon jó fel van készítve, be van állítva, minden adott ahhoz, hogy nyerni lehessen vele. Eddig csak kétkerekesekkel mentünk a Mecsekben, a Peugeot-val és a Citroennel. Alapvetően jó élmények fűződnek ide, hiszen ott szereztük meg a kis kategóriában a bajnoki címet mindig, nyilván amiatt, mert a Mecsek Rallye általában az év vége felé volt. Most, hogy nyáron lesz, könnyebb lesz a v- erseny, mint máskor. Nagyon jó rendezvény, most is várjuk nagyon.

Milyen érzés partiban lenni a „nagyokkal”, legyőzni Kopeczkyt?

– Régi álmainkat lépcsőről lépcsőre valósítjuk meg. Régen nagyon nagy dolog lett volna R2-sel menni, aztán amikor Citroennel versenyeztük, nagyon vártuk, hogy kipróbálhassunk egy Peugeot 208 R2-t az is egy óriási lépés volt. Most ez is egy nagy előrelépés, úgy gondolom, hogy szép lassan építkezünk és nem ugrunk fejest semmilyen hülyeségbe. Az autó nagyon jó be van állítva, ami még kérdőjel lehet, az a pálya ezzel a nagyobb autóval, reálisan nem terveztük erre az évre, hogy ennyire az élre kerülünk, jelen állás szerint harcban vagyunk a bajnoki címért, de nem biztos, hogy ez a realitás. Semmiképp sem lovaljuk bele magunkat semmibe, megyünk a normál tempóban, nem szeretnénk átesni a ló túloldalára. A cél a pontszerzés. Kopeczkit megverni? Hihetetlen érzés. Állandóan csak néztük, hogy milyen futamokon indul és milyen jól helytáll, nyilván egy világbajnokról van szó és az autót is ő fejlesztette ki. Nagyon jólestek az elismerő szavai a Salgó Rali végén, amikor azt mondta, hogy nem tudta felvenni velünk a lépést, hiába próbálta az autót állítani, más gumitaktikát próbált változtatni, de nem sikerült neki.

Mi a jelszó?

– Szeretnénk ugyanúgy dolgozni, eltekintve attól, hogy mosst hányadikak vagyunk a bajnokságban, és milyen nyomás van rajtunk. Ugyanúgy készülünk, mint szoktunk: felkészülünk a belső felvételekből, mentálisan és fizikálisan is próbálunk a lehető legjobbak lenni az adott hétvégén. Természetesen a hibalehetőség benne van, bármikor megtörténhet egy defekt vagy egy árokba borulás, összetett sport ez, de várjuk már a Mecsek Rallyet, főleg a Salgón felbuzdulva. Szeretnénk, ha ez még egyszer-kétszer összejönne. És a mecseki rendezvény mindig nagyon jó volt, úgyhogy nagyon várjuk már.

Kedvenc mecseki pályák?

– Mindegyik pálya szuper, megvan bennük a kihívás, jó gyorsok, nekem személy szerint  az Alsómocsolád tetszik, mentem már párszor és a nagy autóval is, a Pécsvárad és az Orfű is nagyon tetszik. És persze a város és a környék is, országosan is ismert a szépségéről, nagyon tetszik, bármikor szívesen megyünk oda.

fotó: MK Racing Photography