Üdvözöljük az 55. Mecsek Rallye honlapján.

Magyarország legnagyobb múlttal rendelkező raliversenye 2022-ben már 55. alkalommal indul útjára.

Tisztelt szurkolók, kedves vendégeink!

A verseny fővédnökeként nagy örömömre szolgál, hogy egy év kihagyás után újra megszervezhetjük a Mecsek Rallye-t, a hazai autósport egyik legnagyobb, több mint fél évszázados múltra visszatekintő versenyét. Ez a viadal nemcsak az autóversenyek szerelmeseinek emblematikus, hanem a városnak is, hiszen Pécs évtizedek óta látja vendégül az ország és csaknem tíz éve a kontinens legjobb rallyversenyzőit.
Sajnos, a Mecsek Rallye korábbi főszervezője, a verseny eddigi atyja, Jelen István idén már nem lehet közöttünk, de emlékét mindenképpen szeretnénk megőrizni. Éppen ezért a verseny ideje alatt emléktáblát avatunk a tiszteletére, bízva abban, hogy sokan emlékeznek majd a mindig aktív szervezőre, a pécsi autósport egyik legendájára.

Ahogy az megszokott, a hazai rallybajnokság versenyzői mellett idén is Pécsett lesznek a Historic Európa-bajnokság legjobbjai, ez igazi kuriózumot jelent az autósport magyar rajongóinak. A városnak is kiemelt fontosságú ez a rendezvény, a Mecsek Rallye hétvégéjén ugyanis mindig felpezsdül az élet Pécsett, sokan látogatnak el a verseny miatt a Mecsekaljára. Ez a koronavírus járvány harmadik hullámát követően óriási jelentőséggel bír a pécsiek számára, mivel nagy segítséget jelent a pandémiában megtépázott vendéglátó és kereskedelmi szektorok forgalmának növelésében.

Pécs igyekszik a legjobban kiszolgálni a szurkolókat, akiket a város főterén színes programokkal várunk. Készülünk különlegességekkel is, így Pécs zöld városi törekvéseinek jegyében például elektromos autók is szerepet kapnak majd az előfutók között.

Biztos vagyok benne, hogy Pécs újra kitesz magáért, és ahogy korábban, úgy idén is elvarázsolja vendégeinket. Arra bíztatom Önöket, hogy a futamok közötti időben sétáljanak egyet a belvárosban, üljenek be egy-egy kávézó teraszára, és tegyék magukévá a város semmihez sem hasonítható, mediterrán hangulatát! Szerezzenek személyes tapasztalatot arról, hogy Pécs újra nyitva!

Vendégeinknek élményekben gazdag szurkolást és kellemes kikapcsolódást, a versenyzőknek és a csapatoknak pedig sportszerű küzdelmet és balesetmentes versenyt kívánok!

Péterffy Attila
Pécs Megyei Jogú Város polgármestere

Híreink

04
júl 2023
Több mint egy héttel a verseny után lehet és ideje is számot vetni, hogy a legnagyobb múltra visszatekintő hazai rali ez évi lebonyolítása teljesítette-e azt a joggal elvárt szintet, amit a résztvevők, a nézők és természetesen az elmúlt több mint 50 évnyi hagyomány is megkíván. A tapasztalatok értékelése után újra...
24
jún 2023
Szombaton reggelre szerencsére már napsütés váltotta fel a tegnapi felhőket, és az újjá épített szervizpark ismét fogadta a nézőket és persze a versenyautókat. Természetesen minden résztvevő, de főként a rendezőség számára hatalmas csalódást okozott, hogy az előző napon félbe kellett szakítani a programot, de abban mindenki egyetértett, hogy ez volt...

Slide