A Mecsek és a Zselic határán

Az 55. Mecsek Rallye egyik versenyhelyszíne az idén is Hetvehely lesz. A Mecsek ölelésében megbúvó település hangulata minden évben megérinti a sportág szerelmeseit is. 2022-ben a Hetvehely–Golgota gyorsasági szakasz érinti a községet, szombaton, kétszer is; de nemcsak a verseny miatt érdemes kilátogatni Hetvehelyre. A település érdekességeiről, látnivalóiról, a környékbeli programokról az önkormányzat küldött számunkra rövid összefoglalót.

A község földrajzi értelemben a Mecsek és a Zselic találkozásánál fekszik, de a Zselic része. A megyeszékhelytől 25 km-re található. Megközelítése vasúton és közúton is lehetséges. Utóbbin elérhető a Mecsek festői szépségű tájain áthaladva, egyrészt Orfűn és Abaligeten át, másrészt a Kővágószőlős, Bakonya útvonalon; valamint Sásd felől Oroszlón keresztül is.

Hetvehelyt és a közvetlen környezetében fekvő zselici falvakat a dombok és völgyek egymásutánisága jellemzi. A község az átlagosnál nehezebb domborzati viszonyok ellenére a gondozottság képét mutatja. A közterületek karbantartására, a házak csinosítására a helyi önkormányzat és a lakosság is nagy figyelmet fordít.

Az itt lakók büszkék történelmükre, hagyományaikat rendszeresen ápolják. A község jó szervezéssel és összefogással az utóbbi években a gyorsított fejlődés útjára lépett. A településfejlesztésben első helyen szerepel az infrastruktúra, az intézményi hatékonyság javítása, a vállalkozók letelepítése, a turizmus feltételeinek megteremtése.

A településen működik általános iskola, óvoda, orvosi rendelő, sportcsarnok, szolgáltatóház, amelynek 4 szobájában összesen  18 fő elhelyezésére nyílik lehetőség. Római katolikus templomunk mellett egy Árpád-kori templom is áll a községben, de látogatható tájházunk is, emellett egy horgásztó nyújt továbbikikapcsolódási lehetőséget, helybelieknek és vendégeknek egyaránt.

Students are able to achieve their academic objectives by selecting the most reliable essay writing firm. Professional essay writing services are secure and provide security, along with high-quality academic services.mypaper writerProfessional services can assist students obtain a top education for a fair price. This can help students to avoid writing essays themselves.