A Mecsek és a Zselic határán

Az 55. Mecsek Rallye egyik versenyhelyszíne az idén is Hetvehely lesz. A Mecsek ölelésében megbúvó település hangulata minden évben megérinti a sportág szerelmeseit is. 2022-ben a Hetvehely–Golgota gyorsasági szakasz érinti a községet, szombaton, kétszer is; de nemcsak a verseny miatt érdemes kilátogatni Hetvehelyre. A település érdekességeiről, látnivalóiról, a környékbeli programokról az önkormányzat küldött számunkra rövid összefoglalót.

A község földrajzi értelemben a Mecsek és a Zselic találkozásánál fekszik, de a Zselic része. A megyeszékhelytől 25 km-re található. Megközelítése vasúton és közúton is lehetséges. Utóbbin elérhető a Mecsek festői szépségű tájain áthaladva, egyrészt Orfűn és Abaligeten át, másrészt a Kővágószőlős, Bakonya útvonalon; valamint Sásd felől Oroszlón keresztül is.

Hetvehelyt és a közvetlen környezetében fekvő zselici falvakat a dombok és völgyek egymásutánisága jellemzi. A község az átlagosnál nehezebb domborzati viszonyok ellenére a gondozottság képét mutatja. A közterületek karbantartására, a házak csinosítására a helyi önkormányzat és a lakosság is nagy figyelmet fordít.

Az itt lakók büszkék történelmükre, hagyományaikat rendszeresen ápolják. A község jó szervezéssel és összefogással az utóbbi években a gyorsított fejlődés útjára lépett. A településfejlesztésben első helyen szerepel az infrastruktúra, az intézményi hatékonyság javítása, a vállalkozók letelepítése, a turizmus feltételeinek megteremtése.

A településen működik általános iskola, óvoda, orvosi rendelő, sportcsarnok, szolgáltatóház, amelynek 4 szobájában összesen  18 fő elhelyezésére nyílik lehetőség. Római katolikus templomunk mellett egy Árpád-kori templom is áll a községben, de látogatható tájházunk is, emellett egy horgásztó nyújt továbbikikapcsolódási lehetőséget, helybelieknek és vendégeknek egyaránt.