Interjú Harth Mátéval

Egy klassz betétfutam részeként fogunk részt venni a Mecsek Rallye-n, ez a három éve életre hívott Zwei Takt Memory. Itt mindenkivel baráti a viszony, segítjük egymást és drukkolunk a másiknak, hogy mindenki célba érjen. Nagyon örülünk, hogy Markó Tibivel ezt életre tudtuk hívni, köszönet érte! Nagyon szeretjük ezt az ikonikus versenyt, nem csak nekünk, de a mezőny nagy részének is helyi verseny lesz a mecseki. Reméljük, hogy növelni tudjuk a rendezvény színvonalát!

Hét versenyzőpárost láthatnak majd a nézők ebben a kategóriában, és minden elfogultság nélkül mondhatom, hogy az ország legjobb trabantosai kerültek össze. Összeszokott társaság vagyunk, húsz évre visszanyúló barátságokkal. Mindenki nagyon készül és komolyan veszi a megmérettetést. Nyilván nem folytatunk vérre menő küzdelmet a versenyen, szeretnénk jól érezni magunkat, szórakoztatni a közönséget és célba érni.

Alapvetően a Trabanttal ott élvezet menni, ahol a pálya lefelé megy :o), mert az emelkedő nem a kategória barátja, a kis teljesítmény miatt. A szűk, kanyargós pályák fekszenek, nem azok, ahol nagy végsebesség kell. Például a pécsváradi vagy a trefortpusztai szakasz vagy Árpádtető a Trabanttal is élvezetes. Ikonikus pályák ezek, mindegyiknek meg van a maga szépsége, amiken nagyon jó versenyezni és nagyon várjuk már!

Az autók ki lesznek állítva pénteken délelőttől a Széchenyi téren, itt bárki megnézheti testközelből őket. Az idősebbeknek ez egy kis nosztalgia, a fiatalabbaknak pedig érdekesség lehet.

 

Én 2001-ben kezdtem a versenyzést és 2007-ig mentem aktívan a bajnokságban Trabanttal, viszont 2007 óta már csak hobbi versenyzőként voltam jelen. Volt néhány kitekintésem és mentem más típusú autókkal, de a Trabant egy régi szerelem.

Gondolkodunk, hogy a Historic mezőnyt is színesíteni kellene ezekkel az autókkal, mivel az ország több részéről is újra előkerülnek, és újra versenyképes állapotba hozzák őket. Olyan versenyzőtársakkal megyünk a kategóriában, akikkel a 2000-es évek elején „harcoltunk”. Sőt van egy társunk, aki 17 év után emiatt a mezőny miatt épített újra versenyautót és jön versenyezni.

Mindig különleges alkalom, ha sokan vagyunk a kategóriában, bízunk benne, hogy bár a mezőny végén megyünk, de sok embernek megdobogtatjuk a szívét ezekkel az autókkal és megvárnak minket a pálya szélén. 

hu_HUHungarian