Interjú Turán Fricivel:

Összességében azt mondhatom, jól kezdtük a szezont. Veszprém számunkra nagyon nehéz volt, becsúszott néhány műszaki gond és a kvalifikáció sem sikerült úgy, ahogy szerettük volna. Emiatt szombaton végig takarítottuk az utat, ami természetesen hátrányt jelentett nekünk. Az, hogy a magyar értékelésben másodikok lettünk, alapvetően jó, de nem tudtunk azokért a pozíciókért harcolni, amiért igazán szerettünk volna, de azt gondolom, kihoztuk a maximumot ebből a versenyből.

Másodikok lettünk Diósgyőrben is, emiatt vegyes érzelmek vannak bennünk. Nagyon jó csatát vívtunk Németh Gabiékkal és végül egy általun nem jogosnak ítélt büntetés miatt kerültünk a második helyre, amit egy lassító érintésének köszönhettünk. Ennek nyilván van negatív, de pozitív oldala is. Szujó Zolival egyeztettünk a történtek után és ígéretet tett, hogy a lassító kérdést felülbírálják és jól dokumentálhatóvá teszik. Mi, és a nézők is úgy éreztük, hogy nem döntöttük szét a lassítót. Persze, hozzá értünk a talpához, de ez nem merítette ki a „lassító rombolás” fogalmát, de nem tudtuk megvédeni az igazunkat, mert jelen pillanatban erre nincs lehetőség. Ezt a helyzetet nem érzem ideálisnak, de Zoli ígérete szerint megpróbálnak egy olyan keretrendszert kitalálni, amivel gyors és korrekt döntéseket lehet hozni mind sportbírói, mind versenyzői oldalról is. Legalább ennyit elértünk ezzel az esetettel. Ettől függetlenül nagyon jó verseny volt, bár én úgy érzem, hogy négy tizeddel nyertünk, de Gáborék szempontjából kilenc egész hattal lettünk másodikak.

Most pedig jön a Mecsek Rallye, a kedvenc. Mindig azzal poénkodtunk egymás közt, hogy az számít a mezőnyben, aki már nyert Mecseken. Mi már kétszer is nyertünk. Alapvetően az egész pályafutásom köthető a Mecsekhez, még a „hegyis” időszakból mindig én tartom a pálya csúcsot a karosszériás autók között. Nagyon sok szép győzelem volt ott, nagyon ikonikus versenyeket tudtunk megnyerni, nyilván volt egy-két bukásuk is, de mindig is nagyon közel állt a szívemhez. Ami fontos, vezetjük a bajnokságot, a két második hellyel jól állunk, de ezt a meglévő különbséget jó lenne növelni. Nyerni szeretnénk!

Fotó: Skuta Dávid és Pál Bence

hu_HUHungarian