Sajtótájékoztatóval indult a Mecsek Rallye

június 21, 2023

Az 56. Mecsek Rallye első hivatalos programjára szerdán, 11 órakor, a Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit udvarán került sor, itt tartotta sajtótájékoztatóját a verseny szervezőbizottsága.

A sajtótájékoztatón beszédet mondott Pécs Megyei Jogú Város Polgármestere, Péterffy Attila, valamint a PSN Zrt. vezérigazgatója, Máté János. A sportszakmai vezetés részéről Őry Tamás, A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség alelnöke, valamint Hoffer Zsolt, a Rally szakág vezetője köszöntötte a résztvevőket. A verseny sportszakmai vezetője, Markó Tibor a verseny lebonyolításának részleteit ismertette. A versenyzőket ifj. Érdi Tibor, Ranga Péter és Velenczei Ádám képviselte

Péterffy Attila:„A Mecsek Rallye mára összeforrott Pécs nevével és fontos jelképévé vált a városnak, ahogyan a dzsámi, vagy a TV torony. Reméljük, hogy a hosszútávú jövőben is ennyire együtt él majd a város és a verseny.”

Máté János:„A versenyért való tenni akarás abban is megnyilvánult, hogy ahogyan véget ért az 55. Mecsek Rallye, azonnal elkezdtük szervezni a következő versenyt Markó Tiborral, akinek szeretném megköszönni a munkáját. Kiemelném a biztonságért felelős munkatársunkat, Kirsching Jánost is, akiknek a munkája nélkül a PSN Zrt. biztosan félkarú óriás lenne, de bízom abban, hogy ez fordítva is igaz, nélkülünk nehezebb lenne. Megköszönöm minden kollégámnak is, hogy a nagy eseményekkor senki nem ijed meg a feladattól és kiveszi a részét a munkából.”

Őry Tamás:„Rutinos rali szurkolóként nagyon szeretem a Mecsek Rallye-t. A Mecsek Rallye az Országos bajnokság legstabilabb pontja, mivel Historic EB futam is, amivel a nemzetközi autósport szövetség (FIA) a tavalyi évben nagyon elégedett volt. Ezt a hagyományt szeretnénk folytatni, nagy szükség van erre a rendezvényre. Köszönöm polgármester úrnak a szövetség nevében, hogy szívén viseli a rendezvényt.”