56. Mecsek Rallye sajtótájékoztató

június 21, 2023

Több mint 200 versenyautó áll rajthoz az 56. Mecsek Rallye-n. A HUMDA Országos Rallye Bajnokság idei harmadik futamán, valamint a Historic kategória Európa-bajnoki viadalán összesen 161 kilométert tesznek meg a versenyzők.

Az 56. Mecsek Rallye szerdai sajtótájékoztatóján Péterffy Attila polgármester emlékeztetett rá, hogy a verseny minden esztendőben komoly esemény a városban, a viadal pedig a hazai bajnokságok futamait figyelembe véve a legnagyobb múlttal rendelkezik.
– A város a versenyzők számára az eredményes részvételhez igyekszik minden lehetséges feltételt biztosítani, miközben a nézőknek nívós kiegészítő programokkal és szurkolói zónákkal készülünk – fogalmazott a polgármester.

Máté János, a futam szervezőbizottságának elnöke, a PSN Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy már a tavalyi verseny másnapján azonnal elkezdődött az idei program szervezése, és köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki részt vesz a munkálatokban.

Őry Tamás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) alelnöke emlékeztetett, hogy a sportági szakszövetség vezetését a tavalyi év végén vette át egy új csapat, és bár nem volt idejük az idei évre rákészülni, a raliban néhány újdonsággal mégis megpróbálkoztak.
– Ezek közül a legfontosabb, hogy idén két murvás futam szerepel a programban, de foglalkozunk a régi értékek megőrzésével, a Mecsek Rallye pedig régóta a legstabilabb pontja a magyar bajnokságnak – mondta az alelnök, aki hozzátette, a nemzetközi szövetség (FIA) tavaly nagyon elégedett volt a rendezvénnyel, és szeretnék, ha ez az idén is így lenne.

Hoffer Zsolt, az MNASZ rali szakágának vezetője hangsúlyozta, hogy az idei versenynaptár összeállításánál az első és legstabilabb pont a Mecsek Rallye volt, melyen nagy mezőny áll rajthoz tekintettel arra, hogy az OB összes géposztálya mellett a Historic Európa-bajnokság, valamint a Mitropa Kupa indulói is érdekeltek lesznek a viadalon.

Markó Tibor, a futam sportszakmai főszervezője megemlítette, hogy a két versenynapon több mint 600 ember dolgozik majd a sikeres lebonyolításon.
– A 12 gyorsasági szakaszon 161 kilométernyi versenytáv vár a mezőnyre, és bár tavaly az FIA delegáltja teljes mértékben elégedett volt, az idén próbáltunk és próbálunk fejleszteni a futamon – tette hozzá.

A sajtótájékoztatón a versenyzők közül részt vett ifj. Érdi Tibor, Velenczei Ádám és Ranga Péter, aki a versenyautóját is bemutatta. Pénteken 71, majd vasárnap 8.30-tól további 90 kilométernyi gyorsasági szakasz vár a pilótákra.

A Széchenyi tér programja:

2023.06.23. péntek:
13:36 Rajtceremónia ORB3

14:25 Rajtceremónia ORB2

15:55 Rajtceremónia EHRC+HIS+CEZ+MRC His

17:25 Rajtceremónia ORB+ORC

17:30 Polgármesteri köszöntő

18:20 Célceremónia ORB3

2023.06.24. szombat:

15:45 Célceremónia EHRC+HIS+CEZ+MRC His

17:15 Célceremónia ORB+ORC

18:50 Célceremónia ORB2