(ORB) Ostberg: „Még nincs minden veszve” – A Szervizparkban mondták…

június 25, 2022

Mads Ostberg lendületesen kezdte a mai napot, két gyorsasági győzelmet is bezsebelt Vincze és Turán előtt, és ezzel az abszolút értékelésben is az élre állt. Velenczei Trefortpusztán egy negyedik, Orfűn pedig ötödik időt ért el, ezzel elveszítve a első helyét. Bár még nincs minden veszve, hiszen még hátra van három gyorsasági szakasz, a hátrányuk majd 6 másodperc. A dobogós harmadik helyet Vincze magabiztosan tartja magánál.

Az első kör után, a Szervizparkban mondták…

Mads Ostberg, Patrik Barth:
„Jól sikerült a mai első körünk, három gyorsasági győzelmet szereztünk és vezetünk a versenyben. A tegnap este végrehajtott változtatásokkal ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk.”
Bútor Róbert, Tagai Róbert:

„Jól érezzük magunkat, a hatodik gyorson próbáltuk egy kicsit a nézőket is szórakoztatni. Jó napunk van, nincs gondunk az autóval sem.”

Vincze Ferenc, Németh Gergely:

„Lehetett volna jobb is. Az első gyorsot ugye tegnap fordított irányban megnyertük mindkétszer, most meg rosszat mentünk rajta, nem is tudom, hogy miért, pedig a jellege tetszik. Volt az a szélesebb út, az Árpádtető meg a Hetvehely. Hetvehelyen majdnem kikéstünk a rajtból, volt egy kis lengéscsillapító állítás, de annyira elment vele az idő, hogy ránéztünk az órára, és láttuk, hogy nagyon kell sietni, úgyhogy ott a rajtnál feszültek voltunk. Még mindig nem állunk olyan rosszul, de már örülnénk egy kis esőnek, hogy felkavarja itt a helyzetet, mert ha nem, és változatlan marad minden, akkor szerintem nem nagyon fogunk előre lépni. Bízunk benne, hogy hátha történik valami, ilyen 3-4 óra felé jósolt vihart. Az első gyors tetszett egyébként a legjobban, szűk erdei út, ott jó tempósan kell menni. Szerintem az autónak is az tetszik a legjobban.”

Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt:

„Az az utolsó nagyon jól sikerült, Terfortpusztán és Árpádtetőn nem találtuk a ritmust, azon kell még mindenképp változtatnunk. Most az utolsóra állítottam az autón, jobb lett sokkal erre a jóminőségű szakaszra, már csak nekünk kell felgyorsulni.”

Turán Frigyes, Farnadi Ágnes:

„Ez a kör most nagyon jó volt, azt gondolom, hogy kezdjük megtanulni ezt az új gumit. Nincs túl sok tapasztalatunk a kemény Pirellivel, ráadásul ez egy új, de azt gondolom, hogy kezdünk beletalálgatni. Az autó jó, az utolsó Hetvehelyen az autó többet tudott, mint amit én elhittem, voltak olyan kanyarok, ahol én voltam egy kicsit bátortalan, de az időnk ettől függetlenül jó volt. Szerintem sok van még benne, az autó most nagyon jó lett.”

László Martin, Berendi Dávid:

„Hatalmas élmény. Először megyünk ilyen autóval, de hát óriási, tényleg. Azt gondoltam, hogy az Árpádtető fog legjobban tetszeni, mert ahhoz elég közel lakom, de szerintem most ezt a hetvehelyi gyorsasági tetszett a legjobban, meg tegnap a sötét. Azt gondolom, hogy amit így megbeszéltünk a csapattal meg a Dáviddal, az működik a versenyen is. Az autó tökéletes, nagyjából. Néhány dolgot azért még szoknunk kell.”

Klausz Kristóf, Csányi Botond:

„Alakulunk, próbálunk oda eljutni, ahol szeretnénk lenni. Ez a délelőtti kör kicsit jobban közelített affelé, főleg az utolsó két gyorsasági. Reméljük, hogy délután még tudunk fejlődni. Árpádtető és Hetvehely tetszett a legjobban, ezek a klasszikusok gyorsok. Valamiért az erdei szakaszokon még kicsit tapogatózunk, azt meg kell néznünk, hogy ennek mi az oka. Legfeljebb egy kicsit puhítunk, de ez csak ilyen apró finomítás, másra szerintem nem kell figyelnünk.

Matics Mihály, Zejda Viktória:

„Lényegében elég jól megyünk, Ariellel nagy harcban vagyunk, három tized ide-oda. Most az utolsón kaptam egy másodpercet, volt egy elváltásom és nagyon csúszkálunk már, de nyilván ők is erre panaszkodnak. Ha így maradunk, akkor elégedett leszek.” 

Ifj. Fekete László, Begala Tamás:

„Nem így álltunk tegnap ehhez a naphoz, nem nagyon találjuk ezekre a pályákra a beállítást, pedig többet is próbáltunk, de egyik sem fekszik sem az autónak, sem nekem. Most kísérletezünk egy másikkal, bízom benne, hogy a végére megtaláljuk a helyes utat.”

Osváth Péter, Papp Tamás:

„Igazából nem sikerült olyan jól, nem találom az íveket. Két versenyt kihagytunk itthon, elmentünk egy kicsit külföldre, ott másabb pályák vannak, sokkal lassabbak és vissza kell szokni ehhez az őrült tempóhoz. Most kezdtünk egy kicsit felzárkózni, de még mindig van különbség. Nem tettünk fel új gumit, de most megpróbáljuk, hátha az is hoz valamit és akkor megjön az önbizalom is, talán fel tudunk zárkózni.”

Ollé Sándor, Ollé Rebeka:

„Arra vártunk, hogy az orfűi klasszikus pályán mehessünk, aztán lett egy lassú defektünk és minden jobbos kanyarban körzőztünk, mert 1,1 bár volt a nyomás a végére. Sajnáljuk, de nagyon élvezzük a Mecsek Rallye-t. A végére felzárkóztunk Osváthoz, Trencsényihez, az élmezőnyhöz semmi közünk nem lesz, de jó ez így.”