(Historic OB) Az 1. kör után, a Szervizparkban mondták…

június 24, 2022

Tóth-Gili Tamás (Toyota Corolla AE82 GTI):

„Eddig két gyorson vagyunk túl, nagyon élveztük, a második, az nem sikerült túl jól, én is kicsit bátortalan voltam, meg hát a körülmények is eléggé nehézkesek, így összetett a dolog. Haladunk és próbálunk gyorsulni.”

Trexler Zoltán (Volkswagen Golf):

„Veterán autó, veterán személyzet, de nagyon jól érezzük magunkat. Azt hiszem, valamit javítottak is az utakon. Időt nem nézünk, mitropázunk, így engem a pontok érdekelnek. Minden jó, Pécs az, amiért érdemes eljönni.”

Balu (Lada 21074):

„A pályák jók voltak, tetszettek, de az autóval nagy gondunk van, nem biztos, hogy meg tudjuk oldani. Váltót kell cserélnünk, ez az egyik legfontosabb. A másik, a gyújtásunk, vagy az üzemanyagellátásunk, vagy mindkettő, amivel van gond. Nincs új trafónk, melegszik az autónk és 30 percünk van arra, hogy csodát tegyünk. Esélyünk sincs, szóval valószínű el fog menni ez a verseny.”

Kanyik Antal (Polonez 2000 Gr. B):

„Imádom, 20 évet fiatalodtam. Nem érdekel igazán semmi, csak megyek és élvezem. Persze a hiúság megköveteli, hogy minél gyorsabban. Ez az ötödik versenyem 20 év kihagyás után, tisztában vagyok vele, hogy csodák nincsenek, de már sokkal jobban megyek, mint az első két versenyen. 64 évesen mi kell még?! Sok volt haverom, ellenfelem a pálya széléről néz és irigykedik, hogy de jó nekem. Igen, összeraktam és megyek.”

Csukovics István (Lada 21013):

„Nagyon jól esett menni, ennyi év után örül az ember, ha végigér. Még nagyon az elején vagyunk, de bízom benne, hogy azért sikerülni fog. Kisebb hibák vannak, de ezeket megpróbáljuk a szervizben orvosolni. A Historicban mindig is jó volt a hangulat, ott a régi dolgok számítanak, nem úgy, mint a „felsőbb” osztályban.

„Zsírpapa” (Lada VFTS):

„Elég koszos a pálya, ezért nem mertük annyira elengedni, nehogy leessünk. Jöttünk egy jó húzósat, hogy jól érezzük magunkat és harmadikok vagyunk.”

Ifj. Érdi Tibor  (Ford Sierra RS Cosworth 4×4):

„Az első gyors jól sikerült, ott harmadik időt jöttünk, a másodikon nem egészen értem azt a nagy időkülönbséget, amit kaptam az elejétől. Tudni kell, hogy az audis páros kikésett előttünk és nem tudom, nincs-e emiatt keveredés. Most a szervizparkban szeretném megnézni a belső kamerás felvételt, hogy valójában milyen időt jöttünk és összehasonlítani a menetlevéllel. Lehet, hogy lassabbak voltunk, de ennyire nem. Ezt ki kell értékelnünk.”