A rajt előtt, a Szervizparkban mondták…

június 24, 2022

Mads Ostberg, Barth Patrik

„Nagyon jól érezzük magunkat, tetszik a verseny, az időjárás is szuper. Mi mindig készen állunk, minden rendben van, a kocsi hamarosan kész. Pihenni már nem nagyon fogunk, indulásra készen állunk.”

Zippo, Denis Piceno

„Készen állunk az indulásra, sok gyors szakasz van, ami pont jól passzol az autónkhoz. Kicsit meleg van, de legalább szép az időjárás. Sok a sikán, szóval azoktól szeretnénk távol maradni, óvatosnak kell lennünk.”

Klausz Kristóf, Csányi Botond

„Jól érezzük magunkat, úgy érzem, hogy fel vagyunk készülve. Első nap szeretnénk kicsit stabilabban menni, azután pedig folyamatosan gyorsulni. A bekezdés az előző két napon nem annyira sikerült jól. Most még pihenünk kicsit, azon gondolkodunk, hogy hova menjünk enni. Meg talán pihenünk egyet még a szálláson, aztán rajt.”

Mats Myrsell, Esko Junttila

„Nehéznek találom a versenyt, mert a versenyzők túl jók. Szeretjük a Mecseket, ezért térünk ide mindig vissza. Ezúttal talán túl sok az erdei szakasz, számunkra az erdőn kívül sokkal szórakoztatóbb.”

Bútor Róbert (Citroën C3 WRC)

„Minden rendben, az autó hibátlan, rajtra kész. Én pedig jól aludtam, kipihentem magam és felkészülten várom ezt a rendezvényt. Szeretnék ügyesen, látványosan menni és kiszolgálni azt a sok szurkolót, akik kilátogattak ide, hogy láthassák ezt a WRC-t.”

Bertalan Márton (Mitsubishi Evo 9)

„Az előző versenyen, a Dunakanyar Rally-n sajnos a harmadik szakaszon eltört a motorban a főtengely, így ki kellett állnunk, de azóta már új motor került az autóba, és be lett programozva a múlt héten. A srácok szerint minden rendben lesz vele, és bízunk benne, hogy így is marad. Nagyon nagy felkészülés nem előzte meg ezt a versenyt, tesztelni nem is voltunk, úgyhogy mondhatom, hogy az új motornak az első gyorsasági lesz az éles tesztje, de bízunk abban, hogy jól fog szuperálni.”

Wéber Gábor (Controll Car, Toyota Yaris GR)

„Soha nem írtunk még itinert, sem Kiss Norbi, sem én, de végül szerintem nagyon könnyen ment. Azt sem tudtam, hogy kezdjek hozzá, de aztán valahogy magától jött az egész, bár Balázs sokat segített azzal, hogy elmondta, mi legyen az alap és a logika. Kb. 60 oldalt írtunk, talán túl sok információt is, de visszaolvasva minden a helyén volt. Nyilván sokat számít, hogy ő profi navigátor, tudja, mit kell mondania és szerencsére jó köztünk a kommunikáció is, ami sokat jelent. A hegyen autózás nem idegen számomra, de az erdő az más. Persze nem tartok tőle, inkább csak az autót féltem, mégis csak utcai futómű, utcai gumi, de brutálisan jól megy, lehet vele keményen menni. Természetesen versenyfutóművel más lenne, de így is nagyon élvezem.”

Mészáros Sándor (Lada VFTS)

„Nagyon jól vagyunk, és úgy fogunk menni, hogy ing-gatya szakad, odapirítunk mindenkinek. Ha már megígértük a FB-on, akkor álljuk a szavunkat!”

Dr. Lukács Zsolt /(Škoda S110 Rallye)

„Itt vagyunk a Skoda 110 Rallyval, amit Totyának köszönhetően már több mint 10 éve használhatunk. És persze nagyon meg vagyunk hatódva attól, hogy a 79 lóerő ellenére mindig célba érünk. Fölfelé ugyan nem annyira megy, de lefelé nagyon, szeretjük! A csapatnál most egy nagy „reunion” van, mert az Egér segítségével Herr Matyi szerel nekünk, ami nekem egy csoda, mert 20 éve láttam őt utoljára. Navigátorommal, Borsfai Dáviddal, aki egy kiváló fiatal mérnök és tehetséges navigátor, többször megjártuk a Barumot, Zlint szintén ezzel az autóval. Fantasztikus, hogy a Historic mezőnye több mint 50 autóból áll, ilyet csak kint Olaszországban, vagy a cseheknél lehet látni.”