(EHRC) Mekler László: családi baleset miatt még kérdőjelekkel

június 20, 2022

Néhány napja még kérdéses volt, hogy indul-e, máig nem dőlt el, hogy a navigátor-feleség beülhet-e mellé az Alfába, azaz nem mondhatjuk, hogy hipernyugodtan készül a Mecsek Rallye-ra Mekler László.

Elég zaklatott napjokat él meg a Mekler család. A feleség, Mikó Edit, aki egyben a versenyeken navigátorkodik is, ugyanis egy otthoni baleset miatt nemrég két bordáját is eltörte, így egyelőre kérdéses, hogy beülhet-e az anyósülésre.

„Nemrég még azon is elgondolkodtam, hogy nem is indulok. Ezt végül elvetettem, de az továbbra is kérdéses, hogy Edit beülhet-e mellém. Ha nem, akkor Sárdi Zolival állunk rajthoz” – sorolja kételyeit Mekler László.

Aki nem igazán kedveli a mecseki pályákat, („nem érdekelnek”), de a versenyt mégsem hagyná ki. Vannak ugyanis olyan dolgok, amiket nagyon szeret.

„Én Magyarországon máshol nem is indulok, csak a Mecseken, ezt is csak azért, mert annak idején Jelen Pisti rábeszélt. Miután megismertem az ottani közönséget, azt a sehol másutt nem tapasztalható miliőt, nem tudom kihagyni ezt a versenyt. Jössz le Lapisnál, az erdőben ott állnak a szurkolók, égnek a tábortüzek… Kétszer is beestünk már, mindkétszer rögtön szaladtak segíteni, az ilyesmit nem felejti el az ember. Arról nem is beszélve, hogy imádom a pécsi belvárost, ráadásul jó néhány külföldi barátom szeretne látni, úgyhogy miattuk sem maradhatok távol.”

A Historic Eb idei sorozatában Costa Braván és Targa Florión is ott voltak Meklerék. Utóbbi kifejezetten jól mentek, hiszen megnyerték a kategóriájukat, abszolútban pedig a nyolcadik helyen végeztek.

K. M. A.