(EHRC) Magoss Péter: „Nehéz, izgalmas verseny, épp ezért szeretem”  

június 20, 2022

Tavaly volt némi árokjárás, ami miatt nem tudták befejezni a versenyt, így az idén nem lehet más a céljuk, minthogy végigmenjenek a Mecsek Rallye-n.

Nem feltétlenül a szíve csücske Magoss Péternek a Mecsek Rallye, de nem azért, mert bármi baja lenne a versennyel, a környezettel, a szurkolókkal – egész egyszerűen nem feküdt az autójának, az Alfa Romeo GTAm-nek. Tavaly azonban már egy Subaru Legacy volánja mögött is belekóstolt a mecseki száguldásba, s bizony sokkal kellemesebb élményeket szerzett, mint korábban.

„Sajnos volt némi árokjárás, így végül nem tudtuk befejezni a versenyt, de a Subarunak már sokkal jobban feküdt a Mecsek. Kíváncsi vagyok rá, hogy milyen lesz az idei futam. Nehéz, izgalmas verseny ez, épp ezért szeretem” – fogalmazott Magoss Péter.

A Historic Eb idei sorozatában rajthoz álltak a meseszép Targa Florio Rallye-n, ahol amolyan hagyományőrzésképpen az Alfával indultak. A szicíliai viadal jól sikerült, hiszen megnyerték a kategóriájukat: „Boldogok voltunk, egy óriási serleggel térhettünk haza!”

És hogy mit várnak most a Mecsek Rallye-tól? Kétségtelenül előnyt jelenthet, hogy az anyósülésen a pécsi Bán Viktor ül navigátorként – neki azért csukott szemmel is ismernie kell a pályákat.

„Remélem, hogy segíteni fog! Igazából idén most megyek először a Viktorral, meglátjuk, hogy sikerül. Célba szeretnénk érni, teljesíteni akarjuk az összes gyorsot, és persze nem lenne rossz az Eb-mezőny első harmadának környékén végezni!”

K. M. A.