Baleset-megelőzési programok a Jégpályán: nem lehet elég korán kezdeni!

június 18, 2022

A számos színes és érdekes kiegészítő program sorában az alábbira e két jelző mellett a hasznosságot is hangsúlyoznunk kell. És hol másutt lenne aktuálisabb a baleset-megelőzésről, a szabályos közlekedésről oktatni a fiatalokat, mint egy száguldó autókról szóló eseményen.

Az oktatást természetesen izgalmas játékokba, feladatokba rejtve, amelyekben szívesen vesznek részt – miközben a saját későbbi biztonságos közlekedésükhöz szereznek szinte észrevétlenül nélkülözhetetlen tudást.

E feladatot felvállalva a Mecsek Rallye Szervezőbizottsága a Police Rallye Teammel és a Rendőrség Országos Balesetmegelőzési Bizottságával közösen már a versenyzők jövő generációjára is gondolt. A közlekedésbiztonsági road show keretében szervezett körülmények között, igazi rendőröktől játékosan tanulhatnak kicsik és nagyok a közlekedés alapvető szabályairól.

A programban szerepel többe között játszószőnyeg, óriási KRESZ-társasjátékkal, „részeg szemüveg” alkoholismereti teszt, wrong side of the road, e-kárbejelenő bemutató – a nagyobbaknak; és közlekedési park instruktorokkal, gokarttal és futóbiciklivel – a kisebbeknek.

A Program INGYENES!

Helyszín: a Városi Műjégpálya (Dr. Veress Endre u.).

Időpontok:

június 24-én, pénteken 12.00-16.00,

június 25-én, szombaton 09.00-16.00 óra között.