Keszler Mátyás: a legidősebb pilóta a legidősebb autóval!  

június 14, 2022

A kerek 70. életévét betöltő Keszler Mátyás a futam legidősebb pilótája. Ha hozzátesszük, hogy egyben a mezőny (Historic-kategóriát nem számítva) legöregebb autójával versenyez (az Audi S2-es a 31. szezonját tapossa – illetve, őt tapossák ennyi ideje), még inkább megsüvegelendő, hogy az idei pontvadászatban már két kategóriagyőzelemmel is büszkélkedhetnek.

Még a számoknál, és a süvegelésnél maradva, a pécsváradi pilóta nyitómondata is irigylésre méltó: „Éppen 45 esztendeje ültem először versenyautóba, a különben szintén jubiláló, most 50 esztendős Pécsi Volán mára legendás csapatának ifjoncaként. Hosszú pályafutásomon most az olvasók kímélése érdekében címszavakban sem futnék végig, csak annyit mondanék, hogy az a bizonyos volános régi mag az évtizedek alatt igazi baráti társasággá kovácsolódott. Sokan, sajnos már távoztak közülünk, de a még élőkkel ma is hetente összejárunk, nosztalgiázunk” – réved egy kicsit még a múltba.

„Az idén az ORC-ben megyek Pál Istvánnal. Talán nem is rosszul, hiszen a P14 Youngtimer 4WD kategóriában a Salgón és a Dunakanyaron is mi vehettük át a kategóriagyőztesnek járó serleget. Na jó, potyogtak is előlünk az autók, de hát épp az én koromban ne tudná valaki, hogy a raliban nem a gyorsaságot, hanem a célbaérést pontozzák? A Boldogkő Rallye-t aztán kihagytuk, elmentünk helyette nézőként tanulni a Croatia Rallye-ra, hogy a Mecseken újíthassunk valamit” – kanyarodik aztán vissza egy tréfás huszárvágással a mába.

„Ahogy mondtam, az autó sem mai gyerek, így szögelni is kell rendesen. Ezt javarészt én magam végzem, de ebben sokat segít Mérai Róbert; míg szakosztályvezetőként Mang Huba támogatja az enyém mellett a teljes FIASKO SE csaknem negyven versenyzője felkészülését. A Mecseken tavaly sajnos nem értünk célba, a sztori a rosszban, hogy a pécsváradi lőtér melletti éjszakai, esős úton történt látványos borulásunk nyomán azt a kanyart rólam nevezték el… Az idén ez lesz a leghosszabb gyors, de visszafelé, szeretnék most rendesen végigmenni rajta. Nem lesz könnyű ez sem, ahogy az idei egyik pálya sem, főleg a péntek estiek. Nincs igazán jó lámpánk, a szemem sem a régi; a kedvünk, elszántságunk viszont töretlen, úgyhogy célba akarunk érni! És talán az idén pontot is szerezni, ami az eredmények alapján tavaly is meglett volna, de a kevés autó miatt nem voltunk értékelhetőek, csak különdíjat kaptunk” – sorolja zárásul terveiket az 55.Mecsek Rallye korelnök pilótája.