Zwei Takt Memory: lehet kilenc szép emlékkel több?

június 13, 2022

A tavalyi futamon már láthatta őket a közönség a Rali keleti csillagai között, és olyan sikert arattak, hogy az idén tovább is lépnek: a Just4Fun mezőnnyel együtt a Zwei Takt Memory (Kétütemű raliemlékek?) betétprogram keretében 9 Trabant is végigszáguld 8 gyorsaságit a Mecseken, illetve, pénteken a Széchenyi téren ismét meg is csodálhatjuk a múlt rendszer kelet-német autócsodáit.

A ma legalább középkorúak még fénykorukból ismerik az eredetileg 19-ről később 26 lóerősre felturbózott zwickaui „papírjaguárokat”, és valljuk be, abban a korban rendben tették is a dolgukat. Többek között versenygépekké alakítva a pilóták között ugyancsak népszerű Ladák és Skodák mellett a ralipályákon is; igaz, kicsit feltuningolva, akár 50 lóerőig is…

Az idei Mecsek-rali szakmai vezetője, Markó Tibor ötlete nyomán aztán a ma már inkább csak bemutatókon és túrákon szereplő megmaradt példányok a 2018-as Baranya-kupán újra előálltak a garázsokból, hogy kívül-belül kipolírozva „száguldjanak” egy tiszteletkört a futamon. És olyan tetszést arattak, hogy a Mecsek Rallye-ra is kivonulhatnak; pénteken egész nap díszelegni a Széchenyi téren, majd este beállni a mezőny végére és végigpöfékelni a két pénteki, majd valamennyi másnapi gyorsaságit. Tegyük hozzá, bár gyári homológ tuningolású, Gruppe A-s, valódi egykori versenygépekről van szó, ezúttal nem roham-, csak bemutató tempóban.

Ahogy Markó Tibor fogalmaz, a cél nem is a harc a stopperrel vagy egymással, sokkal inkább a gesztus, a nosztalgiázás és a tisztelgés elődeink előtt, akik egykor ezekkel az üveghangú járgányokkal vívták ki a ralibarátok tiszteletét, akik aztán igazi értékként át is mentették őket az utókornak. A fiatalabbak számára pedig, akik már nem emlékezhetnek rájuk, olyan élmény nyújtása élőben, amelyet eddig legföljebb átmásolt VHS-kazettákról csenhettek el egy-egy kisfilm erejéig a neten.

A projekt egyik résztvevője, egyben szervezője Harth Máté, aki az egykori ralisprinteken maga is egy ilyennel versenyzett. Pontosabban, nem egy ilyennel, hanem éppen azzal, amit most is láthatunk majd, természetesen eredeti állapotúra újjávarázsolva.

„Nagyon megörültem, illetve örült az egész trabantos brigád, valamennyien egykori sprintesek a lehetőségnek, hogy egy ilyen patinás versenyen autózhatunk végig féltve őrzött kincseinkkel. Én egyébként 2001-től hat évet mentem vele, majd átültem Galambos Gábor mellé egy Ladát navigálni. Ma már csak ilyen bemutatókra veszem elő hobbiból, de egyébként valódi versenyállapotban tartom, a Historic mezőnybe simán benevezhetném. Jó érzés, hogy tudjuk, milyen sokaknak szerzünk a fiatalságukat visszaidéző, nosztalgikusan örömteli pillanatokat ezekkel az autókkal – foglalja össze egyik motivációját a régi és mai trabizással kapcsolatban Harth Máté.