Vincze Ferenc: nappal verseny, éjjel buli…

június 11, 2022

Vincze Ferenc 2019 abszolút magyar bajnoka volt, ráadásul az ehhez szükséges pontokat – akkor egy 3. hellyel – éppen a Mecsek Rallye-n szerezte meg. Az idén Pécsett is szeretne a dobogó tetejére állni.

 

„Így van, akkor Pécsett harmadik lettem, nem kellett tövig nyomnom a gázt, hisz a helyezésem elégséges volt a bajnoki címhez, és az volt a legfontosabb. Aztán hatalmas ünneplést csaptunk a csapattal. Mivel nem nyertem még versenyt a Mecseken, utána most is szívesen maradnék kicsit a pécsi éjszakában…” – avat be nevetve a feszes tempót követően lazításra is képes oldalába Vincze Ferenc.

„De komolyra fordítva a szót, az idei versenynaptárt nézegetve a télen már megjegyeztem magamnak, hogy a Mecseken lesz a legnehezebb nyerni az összes futam közül. Nekem biztosan, mert ez még nem sikerült valamiért, pedig nagyon szeretném. Idén háromszor második voltam, szeretnék már eggyel jobb helyezést. De nem lesz egyszerű futam, hiszen végre a gyorsaságik össztávja is több, ugye, közel 140 km, igaz a fele keskeny, erdei utakon zajlik majd” – latolgatja az esélyeket a nehézségek tükrében a korábbi bajnok.

„A mezőny sem gyenge, két remek külföldi párossal kiegészülve, sőt lesz olyan újonc is, akivel szerintem számolni kell. A szerezhető pontok különösen értékesek, hisz 1,2-es szorzóval kell kalkulálni. Szóval, igyekezni fogok, bár még magam sem tudom, hogy a keskeny vagy a szélesebb pályák kedveznek nekem. Úgy gondoltam korábban, hogy a stílusomnak fekszenek a keskeny erdei pályák, és ott mégsem jöttek annyira a várt eredmények. Remélem, a Mecseken most ez rendben lesz” – elmélkedik Vincze Ferenc.

„Mint említettem, abszolút győzelmem Pécsett még nem volt, de nagyon büszke vagyok arra, hogy korábban a Mitsubishi EVO IX R4-gyel már nyertem gyorsot Trefort-pusztán, amely most oda-vissza is szerepel a programban. Emlékszem, saras, nyálkás volt, nagyon élveztem. És a 2019-es emlékek nagyon élénken élnek még bennem, ahogy a bajnoki címet ünnepeltük itt. Szóval, kaptam is, meg nem is már a Mecsektől, félig tele a pohár, az idén legyen végre teljesen. Akkor nagyon boldog lennék” – nyilatkozta az idén visszatérő bajnok, Vincze Ferenc.