Velenczei Ádám éppen a Mecsek Rallye idején lesz apuka

június 11, 2022

Velenczei Ádám a legutóbbi magyar bajnoki futam abszolút győzteseként érkezik a Mecsek Rallye-ra. Vánsza Zsolttal aratták a sikert májusban, de Ádám, aki már korábban is nyert egy futamot, józanul értékelte a győzelmet.

„Azért azt látni kell, nem biztos, hogy ez így alakult volna Vác és környékén, ha indul Ostberg is. Az ő távollétében nyílt lehetőség a jobb eredmény elérésére, amit Vincze Feri ellenében sikerült behúznunk. Nekem ezek a nagyon gyors pályák feküdtek, próbáltam is elvállalni mindent a siker érdekében” – tekintett vissza az előző győzelemre a kétszeres abszolút futamgyőztes.

 

„A Mecsek Rallye azért más. Rendkívül technikás, igazi ralipályákból lett összerakva megint a program. Szeretnék éppen ezért alaposan felkészülni, de lesz egy kis plusz utam a pályabejárás alatt. Feleségem éppen a verseny előtti csütörtökre van kiírva, elvileg aznap látja meg a napvilágot gyermekünk. Mindenképpen ott leszek vele, úgy gondolom, ennél szebb pillanatokat vétek lenne kihagyni” – osztja meg velünk az örömhírt Velenczei Ádám.

„Visszatérve a versenyre, nagyon oda kell figyelni, mert a nagy tempó és technikás kanyarok mellett azért defektveszélyek is leselkednek ránk. Főleg Pécsvárad felé. Egyébként szeretem azt a pályát, még Máré-vára felől sikerült rajta abszolút időt futnom. Szeretnék ismét valami hasonlót produkálni. De ez nem lesz könnyű! Jól állunk a bajnokságban, az elejében vagyunk, de lesz még 4–5 kemény futam a Mecsekkel együtt. Szeretnék legalább dobogós helyezéseket elérni, aztán meglátjuk, mire lesz elég. És azért valljuk be, elég nehéz most ebben a gazdasági helyzetben boldogulni, éppen ezért minden lehetőséget ki kell használni, amikor rajtolni tudunk” – mondja őszintén Ádám.

„A csapattal nagyon meg vagyok elégedve, remek munkát végez a Topp-Cars Rally Team, az autó rendben van. A kocsiban is jó az összhang Vánsza Zsolttal. Szinte napi kapcsolatban vagyunk a magánéletben is, éppen ezért értjük meg egymást versenyzés közben is. Legalább annyira motivált, mint én. Így vágunk neki az 55. Mecsek Rallye-nak is” – jegyzi meg az akkorra már újdonsült apuka, Velenczei Ádám.