Az 54. Mecsek Rallye lett Az év versenye!

január 10, 2022

Nem az első alkalommal történt meg, de most is a korábbi örömmel és büszkeséggel tölti el a teljes szervező és rendező gárdát, illetve minden résztvevőt, hogy 2021-ben az 54. Mecsek Rallye érdemelte ki a hazai ralifutamok közül Az év versenye megtisztelő címet.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Rally Szakága – a pandémia miatt decemberről január 8-ára halasztva – szombaton tartotta meg hagyományos évzáró díjátadó gáláját. A BOK Sportcsarnokban tartott ünnepség keretében kivételes fiatal tehetségeket, rutinos bajnokokat és sportági ikonokat díjaztak – emellett a Mecsek Rallye rendezőbizottsága nevében a PSN Zrt. vezérigazgatója, Máté János átvehette Az év versenye trófeát.

Az utóbbi évek pandémia-sújtotta sorozatai után újra együtt ünnepelhetett a ralitársadalom január 8-án; de a díjátadón a szövetség képviselői az öröm pillanatai mellett egyúttal megemlékeztek azokról a szakmabeliekről is, akik az elmúlt hónapokban, években hunytak el, így a Mecsek Rallye-kat csaknem három évtizeden át magas szinten gardírozó Jelen Istvánról, és az 54. Mecsek Rallye főszervezőjéről, Bernáth Miklósról is.

– Rendkívül nehéz időszakban kellett mindenkinek a saját versenyeit megszerveznie, hiszen a világjárvány miatti helyzetben a versenyzőknek és a rendezőknek is eddig ismeretlen kihívásokkal kellett megküzdeniük. Nagy öröm számomra, hogy a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség is elismerte a munkánkat, hiszen a versenyzőktől és a nemzetközi szövetségtől is nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk, motiváltan és felelősségteljesen végeztük a ránk bízott feladatokat. Jelen István és Bernáth Miklós távozásával pótolhatatlan és feldolgozhatatlan veszteség ért minket, ezt a nagyszerű elismerést az ő emléküknek szeretném ajánlani – fogalmazott a PSN Zrt. vezérigazgatója, Máté János.