Historic nyilatkozatok az ötödik gyors után

június 26, 2021

„Zippo”-Denis Piceno (Audi Quattro): Sajnos eltörött a váltókar az autóban. Reméljük, hogy tovább tudunk menni, de még nem biztos, hogy meg lehet javítani. Az Árpádtetőről lefelé nagyon élveztem, csúszós, koszos volt az út, de egy álom volt menni rajta. Remélem, folytathatjuk a versenyt.

Karl Wagner- Gerda Zauner (Porsche 911): Vizes és csúszós volt az út, de jó időt tudtam menni. Úgy érzem, hogy a mai gumiválasztás jobb volt a tegnapihoz képest. Az egyik gyújtógyertyával van egy kis gond, úgyhogy egy kicsit gyengébb a motor teljesítménye. Megteszünk mindent, hogy jól menjünk, a nap nagy része még hátravan.

Lucio Da Zanche-Matteo Nobili (Porsche Carrera SC RS): Nagyon nehéz volt a mai kezdés, mert nem a megfelelő gumikat tettük fel. Csúszósabb volt még a pálya, mint amire számítottam. Reméljük, hogy a teljesítményünk jobb lesz ma, mert száradnak a szakaszok. Mechanikailag teljesen megfelelően működik az autó.

Ville Silvasti-Risto Pietilainen (Audi Quattro A2): Még mindig tanulom az autót. Ezek a szakaszok jobbak voltak, mint a tegnapiak. Volt egy indítási problémánk, így 1,5 percet vesztettünk, de más gondunk most nincsen.

Vojtech Stajf-Vladimir Zelinka (Opel Kadett C GT/E): Nem volt egy könnyű reggel, az első szakasz nagyon csúszós volt, főleg a végén, de két gyorsasági között tudtunk gumit cserélni. Túl sok kemény gumit hoztunk, így kíméltem a közepes abroncsokat a következő két szakaszra. Úgy érzem, hogy nem sokat vesztettünk az időből. Az utolsó gyorsaságin nagyon pörgött a navigátor nyelve, és volt pár pillanat, ahol gyorsabban mehettünk volna, de nem vesztettünk a pozícióból. Elégedettek vagyunk az eredménnyel.

Wirtmann Ferenc- Kerekes József (Ford Escort RS): A tegnap megszerzett előnyünket szerettük volna megtartani, úgy néz ki, sikerült is. Továbbra is a Magyar Bajnokság és a Mitropa élén állunk, a többivel nem foglalkozunk. Élvezzük a napot!

Kalapács Zsolt-Kalapács Kornél (Opel Kadett C): Úgy érzem mindhárom gyorsasági szakaszt elrontottam. Az első szakasz még nagyon csúszott, ott túl óvatosan mentem. A másodikon megforogtunk, benéztünk az erdőbe, de szerencsére nincs kár az autón, csak sok időt bent hagytunk. A zobáki szakasz nekem mumus, nem szeretem egy rossz élmény miatt. Az eredmény eddig nem olyan rossz, de a következő körben szeretnék gyorsulni.

Magoss Péter – Rónay László (Subaru Legacy RS): Az első gyorsasági jó volt, de aztán jött néhány műszaki probléma. A pillangószelep szorult meg, elektronikai hibánk is volt, és hátul sincs valami rendben, de megyünk, kategória második helyen vagyunk.