Forró futam vár Østbergékre a Citroën C3 Rally2-vel

június 25, 2021

Az idei év eddigi legforróbb hétvégjén rendezik meg a tradícionális pécsi versenyt, a Mecsek Rallye-t, ahol az előző bajnoki futamot egy világbajnoki pontszerzés miatt kihagyni kényszerülő Mads Østberg és navigátora, Torstein Eriksen folytatja a szereplését a Magyar Rally Bajnokságban. A Citroën Rally Team Hungary párosa számára, mint minden magyar versenyen, itt is újdonság minden, de a népszerű norvég pilóta nagyon jól érzi magát és örül, hogy újra magyar közönség előtt versenyezhet.

 A magyar ralibajnokság negyedik bajnoki futama előtt Bakonyán tesztelt a Tagai Racing Technology csapatával a WRC2 tavalyi világbajnoka, Mads Østberg és Torstein Eriksen. A norvégok két murvás VB futamot tudhatnak maguk mögött, mindkét versenyen bizonyították, hogy tudnak küzdeni minden egyes pontért és mindkét futamon megérdemelten állhattak a dobogóra.

A bakonyai teszt után, amikor a várható melegről kérdezték az északi párost, akkor a fiúk mosolyogva válaszolták: „Szardínián is meleg volt, ott ezt még a por is tetézte…”

Az ismeretlen pályákra az interneten található belső felvételekkel készültek Madsék és a pályabejárás előtt már úgy nyilatkozott a pilóta, hogy biztosan jobban fognak tetszeni neki ezek a szakaszok a legutóbbi egri gyorsaságiknál. „Jó érzéseink vannak a futam előtt. Nagyon klasszak ezek a pályák a videók alapján. Jól sikerült a teszt, a Tagai Racing Technology csapatával jó hangulatban tudunk együtt dolgozni.”

Az 54. Mecsek Rallye nem csak hazai bajnoki futam, hanem a Historic Eb és a nemzetközi Mitropa Rally Cup része is. Ennek megfelelően a legmodernebb raliautók mellett klasszikusnak számító versenyautókat és nemzetközi pilótákat is láthatnak Pécsett az érdeklődők. A programban csütörtökön pályabejárás, pénteken rajtceremónia és egy esti gyorsasági szakasz szerepel, majd szombaton kilenc gyorsaságit teljesítve Pécs belvárosában, a Széchenyi téren állítják fel a céldobogót.

A Citroën Rally Team Hungary versenyzőpárosát lenyűgözte a mediterrán jellegű megyeszékhely belvárosa. „Micsoda gyönyörű hely ez! Már most szeretjük Pécset! Úgy érzem, nagyon jó hétvége vár ránk itt!” – mondta Mads.

A csapat aláírókártyákkal és poszterekkel várja a rajongókat a futam alatt a pécsi EXPO Centerben felállított szervizparkban és mindenkinek jó szurkolást kíván a pályák mellett!

fotó: DuEn