Turán Frigyes : Különleges a kapcsolatom a Mecsekkel

június 18, 2021

2013-ban nyert utoljára a Mecsek Rallyn Turán Frigyes, akkor még egy Ford Focus RS WRC-vel versenyzett, és Csökő Zoltán ült a jobb egyben. Az 54. Mecsek Rallyera Volkswagen Polo GTI R5-tel érkezik, Bagaméri László a navigátor, de a cél ugyanaz: abszolút első helyen végezni.

A pályafutásom egyik meghatározója volt a mecseki hegyi pálya, és a Mecsekben az autósport emocionálisan mindig is nagyon közel állt hozzám. Kaptam itt sok nagyon szép emléket, és volt egykét kevésbé szép is. Nagyon szeretek a Pécs környéki pályákon versenyezni, úgyhogy ebben az évben is nagyon várom a Mecsek Rallyet.

Melyik volt a legszebb emléked?

Huh, nehéz kérdés. Ugye azt mondják, hogy Mecsek Rallye-t nyerni kell abszolútban, anélkül nincsen pályafutás. Nekünk ez már megadatott. A hegyi pályán én tartom a pályacsúcsot karosszériás autókkal. De most , ahogy gondolkodom, számtalan olyan pillanat van, amitől libabőrös leszek, gyönyörű pillanatokat kaptam a Mecsektől. Hihetetlen az a szeretet, amit Pécsen mindig is kaptam. Itt külön ki kell emelnem a régi volános öregeket, akikkel édesapám emlékéből adódóan is különleges a kapcsolatunk.

Említetted a kevésbé szép emlékeket, melyik fájt legjobban?

Talán az IRC futam, amikor a legjobb magyarként álltunk a mezőnyben és Nyárásvölgyön egy tuskó megviccelt minket, nekirepültünk egy fának és kiestünk. Ez azért volt nagyon fájó, mert nagyon jó eredménynek álltunk a küszöbén, nagyon jó mezőnyben. Talán ez, ha mindenképp mondani kell valamit, de komolyan gondolom, hogy nem tud ez a környék olyant okozni, hogy keserű szájízzel mennénk haza.

Az idei pályák közül melyik a kedvenc?

A péntekit gyorsasági azért, mert szeretek sötétben versenyezni. Árpádtető is nagy kedvencem, azzal, hogy most Orfűig megyünk az is komoly gyorsasági lesz. De bárcsak már ott lennénk és mennénk.

Az idei bajnokság eddig nem alakul könnyen neked. Most mi a cél?

Sajnos a három futamból kétszer én hibáztam. Egyszer becsúsztunk, a Salgón pedig a bal első kerékkel hozzáértem a korláthoz, letört egy darab a felniből, és ezért kaptunk defektet. De nincs értelme rágódni az előző versenyeken, előre kell néznünk. Mecsek Rallyen jól kell teljesítenünk ez nem kérdés. Ehhez mindenünk megvan, ezért bizakodva várom a rajtot.

A külföldi versenyzőkkel való csatározásban talán neked van a legnagyobb tapasztalatod a mezőnyben. Mennyire lepett meg, hogy ilyen szinten fel tudjátok venni velük a versenyt?

Engem meglepett. Nyilván van egy komoly előnyünk a pályaismeret miatt, de azt gondolom, hogy sokkal többet számít az a megtett kilométer és profi autóversenyzőként való felkészülés amit mi nem tudunk megengedni magunknak. Azért nagyon ügyes fiúk ám, ez nem is kérdés. Büszkék lehetünk amikor közel tudunk menni hozzájuk, vagy akár meg is tudjuk őket verni. A második, harmadik versenytől ez kezd olyan tendencia lenni, hogy úgy tűnhet kívülről, hogy könnyedén tudunk előttük versenyezni, de erről szó sincs. Az van a háttérben, hogy kicsit mindenki még jobban meghúzta az övét, és akarja a harcot ezekkel a fiúkkal, úgyhogy ez mindenképpen jót tesz a bajnokságnak. Emellett nagyon nagy öröm és élmény, hogy ilyen mezőnyben versenyezhetünk.

Az 54. Mecsek Rallye egyik különlegessége, hogy Bútor Robi itt versenyez először a Citroen C3 WRC-vel. Ez is jót tesz a bajnokságnak?

Mindenképpen. Amit Robi kitűzött magának célnak az nagyon jó dolog. Nyilván nagyon gyors lesz, de ő szórakozni és szórakoztatni jön a versenyre, mi pedig a pontokért és a bajnoki címért versenyzünk. Büszke vagyok arra, hogy van egy ilyen autó a magyar mezőnyben, őszintén örülök neki! Remélem a közönségnek és Robinak is nagy élmény lesz a hétvége.