A listavezető nyerni jön Pécsre

június 17, 2021

Az előző két versenyen lecsúsztak az első helyről, de összesítettben jelenleg első helyen áll a Hadik András – Kertész Krisztián páros. Szeretik a mecseki pályákat, Pécsett és a Mecsek Rallyet. Hadik Andrással beszélgettünk.

Milyenek a pályák, hogy tetszenek, melyik lesz a kedvencetek? 

Nagyon jó versenyre számítunk idén. Azt tudni kell, hogy mi miskolciak vagyunk, és nekünk a ralihoz kellenek a hegyek meg a hegyi utak. Ha Pécs környékén bárhol rendeznek gyorsasági szakaszt, az mindegyik jó, izgalmas. Mindegyik pálya nagy kedvenc, de ha mégis választani kellene, akkor a Pécsváradot mondanám. Szeretem a szűk, keskeny, technikás utakat.

Mennyire tetszik Pécs, a város hangulata, a Mecsek?

Maga a város, a belváros nagyon tetszik, szeretjük a sétálóutcát, a város hangulatát, a szurkolókat, akik benépesítik a főteret.

Mi a cél?

Ugye az elmúlt két versenyen lecsúsztunk az első helyről, most ezt a csorbát szeretnénk egy kicsit kiköszörülni, megpróbálunk minél jobban felkészülni és remélem, hogy jó eredményt érünk el. Célunk az első hely, de majd meglátjuk, hogy mit ad ki ez a dolog. Úgy gondolom, hogy itt a magyar bajnokságban nagyon taktikázni már nem lehet, az első perctől kezdve fel kell venni a ritmust és gyorsan kell reagálni.

Milyen visszatérni a covid után?

Kicsit beleszólt ebbe az évbe a covid, az első verseny eltolódott, így nagyon szorosan követik egymást a versenyek, 3-3 hét különbséggel, így nincs idő másra, kizárólag ezzel foglalkozunk. Örülünk, hogy visszatért az élet a normális kerékvágásba, az előző két versenyen is lehetett látni, hogy ahol lehettek szurkolók, ott nagyon sokan voltak, Pécs Magyarország egyik raliközpontja, itt mindig sok a szurkoló, reméljük, ez most is így lesz.

Fel tudjátok venni a versenyt a külföldi versenyzőkkel… milyen ellenük indulni?

Ostberg az előző versenyen nem indult, Vb-n ment, nem tudom, itt lesz-e a Mecsek Rallyen. Alapvetően jó, hogy a Magyar-bajnokságot színesítik ezek a pilóták, mégiscsak világbajnokok és vb futamokon mennek, nagyon jó velük versenyezni. Az előző két versenyen már partiban voltunk velük, a gumiválasztásunkon múlt a verseny. Kopeczkyt megvertük, de legyün reálisak, fordított helyzetben – ha mi lennénk az ő hazájában -, sokkal könnyebben legyőzne minket. Ez a hazai pálya előnye, nehéz dolog a helyiekkel felvenni a versenyt, nehéz dolguk van, fordított helyzetben nem hiszem, hogy fel tudnánk venni velük a versenyt.

fotó: Hadik Rallye Team/MK Racing Photography