Szauer Gergő is ott lesz a Mecsek Rallyen

június 13, 2021

Több mint 10 éve egy szlalomversenyen indult a versenyzői pályafutása, Lada-kupákat,  sprintfutamokat nyert, a MARB-on több kategóriában is győzedelmeskedett. A 2017-es és a 2019-es Mecsek Rallye nem sikerült nekik, egyiken sem értek célba. Idén eddig egy versenyen indultak Kerék Istvánal, a Salgó Rallyn, ahol fél perces előnnyel nyertek a Rally4-es Peugeot 208-cal.

 Szauer Gergő életének gyerekkora óta meghatározó élménye a Mecsek Rallye és Jelen István:

„Édesapámmal jártunk a versenyekre, elmentünk a prológra vagy a szervízparkba, mindig ott volt az összetéveszthetetlen hatalmas szakállú Jelen István. Fel-alá sétált, és folyamatosan szervezkedett, már akkor is látszott, hogy nélküle nincs rali. Elválaszthatatlanul összefonódott a neve a Mecsek Rallyeval.”

Gergő nemcsak a ralit, a Mecseket és Pécset is nagyon szereti:

„Édesapám itt született, gyerekkoromtól sokat jártam ide, ragaszkodom a városhoz, a környékhez, több helyen is laktam, de itt érzem magam itthon. A Mecsek az én hegyem. Pécs gyönyörű mediterrán város.”

Szauer Gergő nagyon várja az 54. Mecsek Rallyet, hiszen a legutóbbi, 2019-es indulása nyúlfarknyira sikerült.

„Akkor már az első gyorson kiestem, úgyhogy már nagyon hiányzik, nincsenek elvárásaim, csak annyi, hogy jól érezzük magunkat. Versenyezni megyünk, tehát a legjobb helyre törekszünk, az első helyre. Egyelőre nincs taktikánk, hiszen még nem láttam a pályákat, egy biztos: szeretnénk a  lehető legjobb tudásunk szerint végigmenni. Egyébként a mecseki pályák közül mindig az a kedvencem, amelynek éppen a rajtjánál állok.”

A pilóta azt tervezi, hogy a következő versenyeken is elindul, de hangsúlyozza: csak az a biztos, ami megtörtént.