Csomós Mixi és Nagy Attila első abszolút győzelmét szerezte a Salgón

június 6, 2021

A Csomós Miklós, Nagy Attila páros és a Hadik András, Kertész Krisztián duó között hatalmas csata dúlt, végül Csomósék 15.3 másodperces előnnyel megnyerték a Salgó Rallyt. Jan Kopecky lett a harmadik, de a két magyar páros küzdelmébe nem tudott belszólni.

A szombati második gyorsaságin Turán Frigyesék defektet kaptak, ezzel hatalmas hátrányba kerültek, visszaestek a 10. helyre. Velenczei Ádámék a tizedik gyorsaságin búcsúztak, de ekkor már látszott, hogy ez a csata kétszereplős. Csomós és Hadik felváltva vezettek, majd a korábbi fejlesztésű Skodával versenyző Csomósék a nyolcadik gyorsaságin 11 másodperces előnybe kerültek. Ehhez kellett az is, hogy Hadikék elhibáztak egy lassítót, emiatt 10 másodperces büntetést kaptak. A végén a 2017-es Rally2 bajnok páros megnyerte az utolsó két gyorsaságit és ezzel bebiztosították életük első futamgyőzelmét.

Az RC4-es kategóriában a mohácsi Szauer Gergő és navigátora Kerék István Peugeot 208-assal indult. Ők a Német Gábor, Szőke Tamás duóval csatáztak a negyedik gyorsaságiig, majd az élre álltak, és az előnyüket folyamatosan növelve, magabiztosan, 30.5 másodperces előnynel nyerték a kategóriát.

A bajnokságban továbbra is Hadikék vezetnek, de Csomósék csökkentették a hátrányukat. A harmadik helyen Jan Kopecky áll.

fotó: MNASZ