Heroikus küzdelmet követően nyert ’Zippo’ a Vltava Rallye-n

május 12, 2021

Május 7. és 9. között rendezték a 29. Historic Vltava Rallyet Csehországban, amelyet követően a Mecsek Rallyra érkezik majd a Historic Európa-bajnokság mezőnye június 25. és 27. között. A cseh futam második napja kiélezett hajrát hozott, az Audi quattroval versenyző olasz ’Zippo’ és Denis Piceno fej-fej mellett haladt a Porsche 911 SC-vel rajthoz álló Karl Wagner és Gerda Zauner párossal.

Az első néhány gyorsaságin Wagner viszonylag magabiztosan vezetett, a hatodik gyorson 6 másodperc volt az előnye. Majd ’Zippo’ nyert két gyorsaságit, amelyre Wagner válaszolni tudott, három gyorsaságival a verseny vége előtt 29 másodperces előnnyel ment a német a szervizparkba.

A tizes gyorson az Audi közelebb tudott férkőzni ellenfeléhez, végül rettentően szorosra sikeredett a végjáték, ’Zippo’ 4,5 másodperc különbséggel nyerte meg az összetettet.

A kettes kategóriában Anders és Ingrid Johnsen nyert a 9-es számú Porsche 911 RS-sel az Opel Kadettel versenyző Vojtech Stajf és Vladimir Zelinka előtt, a cseh duó mindössze 2,2 másodperccel volt lassabb a Porschénál az utolsó gyorsaságin.

A Ford Sierra Cosworth volánja mögött ülő Daniel Alonso és navigátora, Candido Carrera összetettben az ötödik, a négyes kategóriában pedig az első helyen végzett. A spanyol páros a 1 perc 41,9 másodperccel előzte meg a szintén Ford Sierra Cosworth-szal versenyző ausztrál Alfons Nothdurftert és német csapattársát, Jurgen Noltet.

A Porsche 911 S-sel rajthoz álló Antonio Parisi és Giuseppe D’Angelo összetettben a 15. helyet szerezte meg, kategóriájában pedig az élen végzett Csehországban.

A versenyen egyetlen magyar páros indult, Mekler László és Meklerné Mikó Edit a jól ismert Alfa Romeo 1750 GTAm-mel versenyzett. Összetettben a 23. helyen végeztek, a C3-as kategóriában negyedikek lettek.

A FIA Historic Európa-bajnokság harmadik fordulójának június 25. és 27. között ad majd otthont a Mecsek Rally.

Kiemelt kép forrása: FIA.com