Várja a nézőket az 54. Mecsek Rallye!

május 10, 2021

Az 54. Mecsek Rallye a hatályos rendelkezések értelmében nézők részvételével megrendezhető. Bár a versenyig még több mint hat hét hátra van, aki biztosan ott akar lenni a versenyen ügyeljen rá, hogy június 25-26-án legyen érvényes védettségi igazolványa.

A Kormány 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendeletének értelmében a sportrendezvényeken nézőként részt vehetnek a koronavírus ellen védett személyek, valamint a felügyeletük alatt lévő 18 évet be nem töltött személyek.

A május 6-i Kormányinfón elhangzott, hogy a védettséggel nem rendelkezőknek augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások.

Az 54. Mecsek Rallye megtekintése ingyenes, de a fenti információk alapján akár azt is mondhatjuk, hogy a belépőjegyet a védettségi igazolvány jelenti majd, így a verseny rendezőbizottsága azt javasolja minden szurkolónak, hogy időben oltassák be magukat. A védettségi igazolvánnyal már rendelkezők pedig ellenőrizzék az igazolvány lejárati dátumát, hogy az biztosan érvényes legyen június utolsó hétvégéjén.

A nézők részvételének részletes szabályairól a rendezőbizottság folyamatosan tájékoztatja a szurkolókat. Az 54. Mecsek Rallye előtt még két országos bajnoki futam lesz, ahol szintén ott lehetnek a nézők, és a Rali-világbajnokság Portugál versenye is látogatható lesz. Az 54. Mecsek Rallye lebonyolítási szabályainak kidolgozásakor ezen versenyek tapasztalatait is figyelembe veszi a rendező. Emellett a verseny időpontjáig megjelent Kormányrendeleteket, és amennyiben az MNASZ ajánlásokat fogalmaz meg a versenyek rendezésével kapcsolatban, ezen ajánlásokat is betartva készül el a végső szabályozás az 54. Mecsek Rallye-ra.

Mecsek Rallye 2012, fotó: Müller Andrea.